A Triton tárcsás nehézkultivátor megérkezett

2017. júniusában mutatta be a Farmet a nagyközönségnek új fejlesztésű tárcsás nehézkultivátorát, a Tritont. A gépet a gyár fennállásának 25. évfordulójára rendezett nagyszabású szántóföldi bemutatón láthatták először működés közben a gazdák.
2017.07.24.
A Triton tárcsás nehézkultivátor megérkezett

A Triton egyesíti a sekélyebb tárcsás- és a mélyebb kultivátoros művelés előnyös tulajdonságait. A gép 510, vagy 620 mm-es tárcsalapjai, amelyek két sorban vannak elhelyezve, intenzíven aprítják a növényi maradványokat és sekélyen bekeverik ezeket a felső talajrétegbe. A tárcsasorok művelési mélysége maximálisan 12-15 cm. A tárcsasorokat követő két kapasor intenzíven lazítja a talajt, művelési mélysége maximálisan 35 cm. A kapasorokat rögrendező, egyengető tárcsasor követi, a megművelt terület visszatömörítéséről és a rögtörésről a lezáró hengersor gondoskodik. Ez utóbbiak közül a talajkörülmények és a művelés kívánalmainak megfelelően választhatja ki a gazda a leginkább megfelelőt.

A Triton tárcsás nehézkultivátor alkalmas a művelettakarékos technológiákban alapművelő eszközként, mivel többféle munkaműveletet végez el egy menetben. Használata elősegíti a talaj könnyű vízbefogadását, a műveletek számának csökkentése révén a talajban meglévő nedvesség megőrzését, illetve a talajok taposásból eredő káros tömörödésének csökkentését. A gép kiválóan alkalmazható kötött talajokon, nagy mennyiségű szármaradvány esetén is.

A Triton tárcsás nehézkultivátor 4,5, illetve 6 m-es munkaszélességben kerül gyártásra.

2017-10-triton-02_news.jpg

2017-10-triton-03_news.jpg

2017-10-triton-04_news.jpg

2017-10-triton-06_news.jpg

2017-10-triton-07_news.jpg

Kérdése van? - Lépjen velünk kapcsolatba!